Ταξιδιωτικός οδηγός για το Αγκίστρι
Μάθετε τα πάντα για το Αγκίστρι.

Αγκίστρι
Το Αγκίστρι είναι ένα υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού για ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές. Τα δάση με τα καταπράσινα πεύκα και τα γαλαζοπράσινα νερά χαρακτηρίζουν το Αγκίστρι
Το Αγκίστρι είναι ένα πευκόφυτο τουριστικό νησί στην Ελλάδα και το επισκέπτονται κυρίως για καλοκαιρινές διακοπές.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, με την προσέλευση των τουριστών, ο αριθμός των κατοίκων φτάνει τους 5.000.
Το νησί έχει έκταση 14 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 800-1.000 περίπου μόνιμους κατοίκους.

Αγκίστρι – Πρόσβαση
Το Αγκίστρι βρίσκεται πολύ κοντά στο νησί Αίγινα αλλά και στην Αττική.
Το νησί Αγκίστρι έχει καθημερινώς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά.
Η διάρκεια του ταξιδιού με ferry boat είναι δύο ώρες ενώ με Ιπτάμενο δελφίνι διαρκεί 55 λεπτά.
Στο νησί Αγκίστρι υπάρχουν τέσσερα χωριά, το Μεγαλοχώρι ή Μύλος (χώρα του νησιού), η Σκάλα, τα Λιμενάρια και το Μετόχι.
Το Αγκίστρι αν και είναι ένα μικρό νησί στο Σαρωνικό κόλπο κοσμείται με πολλές χάρες, όπως πεντακάθαρα γαλάζια δροσερά νερά, αμέτρητους ελκυστικούς κολπίσκους με άμμο ή βότσαλο και πυκνό καταπράσινο δάσος που καλύπτει όλο το νησί γεμάτο με κουκουναριές που χαρίζουν μοσχοβολιά και φθάνει μέχρι τις ακρογιαλιές. Το γραφικό λιμάνι στο Αγκίστρι

Αγκίστρι – Παραλίες
Το Αγκίστρι διαθέτει ήσυχες και εξωτικές παραλίες όπως ΣΚΑΛΑ, ΜΑΡΕΖΑ, ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ, ΔΡΑΓΩΝΕΡΑ, ΑΠΟΝΗΣΟΣ, ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΧΑΛΙΚΙΑΔΑ. Οι περισσότερες παραλίες στο Αγκίστρι είναι αμμώδης και ο περιβάλλοντας χώρος είναι κατάφυτος με πεύκα.

Αγκίστρι – Αξιοθέατα
Το Αγκίστρι είναι ένα νησί του Αργοσαρωνικού με πολλά αξιοθέατα όπως η επιβλητική Εκκλησία Άγιοι Ανάργυροι, η Μητρόπολη του νησιού Ζωοδόχος Πηγή, τα εκκλησάκια Άγιοι Πάντες και Άγιοι Θεόδωροι, το εκκλησάκι της Παναγίας και η εκκλησία της Αγίας Κυριακής στα Λιμενάρια.

Αγκίστρι – Ιστορία
Το Αγκίστρι έχει μια ιστορία πλούσια που ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια. Η ιστορία περιλαμβάνει πολλές καταγραφές από τα αρχαία χρόνια του Ομήρου, την Ελληνική επανάσταση του 1821 έως και σήμερα.

Αγκίστρι – Διασκέδαση
Το Αγκίστρι είναι ένα νησί όπου μπορείτε να συνδυάσετε την ηρεμία με τη διασκέδαση στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Η βραδινή ζωή έχει αρκετά εστιατόρια με καλό φαγητό αλλά και μπαράκια σε όλο το νησί για να απολαύσετε το ποτό σας και να διασκεδάσετε.

Αγκίστρι – Δραστηριότητες
Στο Αγκίστρι οι δραστηριότητες που μπορείτε να αναπτύξετε στις διακοπές σας συνδέονται με τη θάλασσα. Μπορείτε να κάνετε θαλάσσιο σπορ, κολύμπι, wind-surfing, θαλάσσιο σκι και όλα τα σχετικά στις αναλόγως οργανωμένες παραλίες.
Ωστόσο για όσους ενδιαφέρει το ψάρεμα και το υποβρύχιο ψάρεμα, το Αγκίστρι είναι ιδανικό λόγω της μορφολογίας του βυθού.
Το Αγκίστρι αποτελεί ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές και ταξίδια και λόγω του ότι είναι κοντά στην Αθήνα και την Αττική, απολαμβάνει τον τουρισμό σχεδόν σε όλες τις εποχές του χρόνου.
Το Αγκίστρι αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά τουριστικά θέρετρα στην Ελλάδα.

Στην ιστοσελίδα του Travelo.gr μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και ταξιδιωτικούς οδηγούς, για διακοπές στην Ελλάδα και το εξωτερικό!